Recept: čokoladni mafini z lešniki

Magazin 21. Sep 202204:00
mafini
PROFIMEDIA

Sladica, v kateri boste uživali.

Sestavine:

– 250 g moke

– 150 g sladkorja

– 150 ml mleka

– 100 g masla

– 2 jajci

– vrečka pecilnega praška

– ščepec soli

– 2 vrečki vaniljevega sladkorja

– 2 vrečki čokoladnih drobtinic

– 2 pesti grobo mletih lešnikov

Priprava:

Za mafine je najpomembnejše, da se mokre in suhe sestavine pripravijo ločeno. Vse se meša le toliko, da se zmeša. Mokre sestavine se vedno dodajajo v suhe.

Zmešajte sladkor, moko, pecilni prašek, sol in vaniljev sladkor. Maslo stopite in ga ohladite. Jajci ročno stepite.

V drugi posodi zmešajte mleko, stopljeno maslo in jajci. Dodajte mokre sestavine v suhe in premešajte z metlico.

Dodajte še čokoladne drobtine in lešnike. Del lešnikov shranite za posip.

V modelčke za mafine vlijte zmes do 2/3. Na koncu posujte z lešniki.

Pecite od 15 do 20 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Dober tek!