Recept: domač polnozrnati kruh

Magazin 09. Apr 202204:00 0 komentarjev
Kruh
PROFIMEDIA

Polnozrnati kruh z lanenimi semeni. Za ta kruh ne potrebujete kvasa.

Sestavine:

– 500 g polnozrnate moke

– 1 žlica pecilnega praška

– 1 žlička sode bikarbone

– ščepec soli

– 10 g lanenih semen

– 3 žlice oljčnega olja

– 450 ml vode

Priprava:

Zmešajte 300 g polnozrnate moke, eno žlico pecilnega praška, eno žličko sode bikarbone, ščepec soli in lanena semena.

Dodajte 250 ml vode. Z rokami pregnetite testo.

Dodajte še 100 ml vode, 200 g polnozrnate moke in še 100 ml vode.

Vse dobro premešajte, dodajte oljčno olje in dobro pregnetite.

Testo čez noč pustite v hladilniku.

Pred peko dajte testo v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga po želji posujte z ovsenimi kosmiči ali sezamovimi semeni.

Pecite v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!