Recept: grške lepinje iz ponve

Magazin 27. Mar 202204:00 0 komentarjev
lepinje
PROFIMEDIA

Zelo okusne lepinje, ki se hitro pripravijo.

Sestavine:

– 400 g moke

– 1 vrečka suhega kvasa

– 150 ml tople vode

– 100 ml mleka

– 1,5 žličke soli

– 2 žlički sladkorja

– 30 ml olja

Priprava:

Moko zmešajte s suhimi sestavinami in dodajte mleko, vodo in olje ter dobro pregnetite.

Pustite stati 20 minut.

Na pomokani površini pregnetite testo in ga razdelite na deset enakih delov.

Vsak del oblikujte v kroglo in ga pustite na kuhinjski krpi, pokrijte in pustite stati približno deset minut.

Testo razvaljajte na malce olja do velikosti manjšega krožnika.

Ponev segrejte in pecite lepinje na zmernem ognju.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!