Recept: hitro pripravljene lepinje

Magazin 24. Sep. 202104:00
Delite:
Lepinje
Foto: PROFIMEDIA

Hitro so pripravljene, zelo so okusne in odlične za zajtrk.

Sestavine:

– 1 skodelica (2 dcl) jogurta, kefirja ali kislega mleka

– 2 skodelici moke in še malo moke za posip

– 1 žlička soli

– 1 vrečka pecilnega praška

Priprava:

V posodo vlijte jogurt (kefir ali kislo mleko), sol, pecilni prašek in dodajte moko.

Vse premešajte in zamesite testo.

Testo gnetite in dodajajte moko, dokler ne dobite testa, ki se ne lepi na roke.

Testo potem razdelite na štiri dele, naredite lepinje in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko.

Lepinje pustite stati 15 minut, premažite jih jogurtom in pecite pri 200 stopinjah Celzija, dokler ne dobijo lepe barve.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar