Recept: hladna špinačna juha

Magazin 26. Maj. 202204:00
Delite:
Špinačna juha
Foto: PROFIMEDIA

Hladna juha za več energije.

Sestavine:

– 50 g masla

– 1 sesekljana čebula

– 3 stroki sesekljanega česna

– 1 krompir (narezan na kocke)

– ½ l vode

– 1 piščančja ali goveja jušna kocka

– ½ l mleka

– ½ kg sveže špinače

– skorja ½ limone

– malo popra

– malo naribanega muškatnega oreščka

– smetana za kuhanje (količina po želji)

Priprava:

Na maslu prepražite čebulo. Dodajte česen in krompir in na hitro premešajte. Vlijte vodo s piščančjo kocko in kuhajte približno 10 minut, dokler se krompir ne zmehča.

Dodajte mleko in zavrite, nato zmanjšajte ogenj in dodajte še polovico očiščene in narezane špinače in naribano limonino skorjo. Špinačo kuhajte pokrito približno 15 minut. Pustite, da se malo ohladi.

Dodajte tudi preostalo svežo špinačo. Vse premešajte s paličnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke zmesi. Popoprajte, dodajte malo naribanega muškatnega oreščka. Posodo postavite nazaj na štedilnik in še malo segrejte.

V krožnik dodajte smetano.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar