Recept: juha s špinačo in rižem

Magazin 31. Avg 202204:00 0 komentarjev
juha
PROFIMEDIA

Okusna juha, ki se pripravi hitro in enostavno.

Sestavine:

– 300 g špinače

– polovica skodelice (2 dcl) riža

– 1 čebula

– 2 stroka česna

– 1 žlica moke

– sol, suhe zelenjavne začimbe

– 2 l vode

– olje

Priprava:

Špinačo očistite, narežite in skuhajte v 2 l vode.

Ko voda zavre, dodajte riž in zmanjšajte ogenj. Dodajte dve žlički suhih zelenjavnih začimb in kuhajte, dokler se riž ne zmehča.

Sesekljajte čebulo, jo prepražite na olju, dodajte žlico moke in vse dodajte v juho.

Dodajte še pretlačen česen in kuhajte še pet do deset minut. Po potrebi dodajte sol.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!