Recept: kaneloni s špinačo in sirom

Magazin 14. Jan 202204:00
Delite:
Kaneloni
Foto: PROFIMEDIA

Fantastična jed brez mesa, zelo je okusna in se pripravi enostavno.

Sestavine:

– 10–12 kanelonov

– 1 jajce

– 250 g rikote

– 250 g svežega kravjega sira

– 150 g špinače

– 3 stroki česna

– 2 dcl smetane za kuhanje

– 100 g parmezana

– 2–3 žlice oljčnega olja

– sol, poper

Priprava:

Kanelone kuhajte v slani vodi dve minuti, samo toliko, da se zmehčajo. Vzemite jih iz vode in jih pustite na strani.

Špinačo sesekljajte.

Jajce stepite v posodi z malo soli in popra, dodajte sveži kravji sir, rikoto, polovico parmezana, česen, sesekljano špinačo in oljčno olje in vse dobro premešajte.

Z zmesjo napolnite kanelone in jih položite v namaščeno ognjevarno posodo.

V drugi posodi premešajte smetano za kuhanje s preostalim parmezanom in prelijte kanelone.

Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 35 minut.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar