Recept: korenčkov kolač z jabolki

Magazin 16. Nov 202104:00 0 komentarjev
Korenčkov kolač
PROFIMEDIA

Sočen in okusen korenčkov kolač, prelit z glazuro iz bele čokolade.

Sestavine:

Kolač:

– 4 jajca

– 2 skodelici sladkorja

– 2 skodelici moke

– 1 skodelica olja

– 1 vrečka pecilnega praška

– 1 vrečka vaniljevega sladkorja

– 1 žlička cimeta

– 1/2 kg naribanega korenja

– 1/2 kg naribanih jabolk

Čokoladna glazura:

– 200 g bele čokolade

– 4 žlice mleka

– 1 žlica masla

Priprava:

Z električnim mešalnikom stepite jajca in postopoma dodajte sladkor in olje. Ko dobite gladko zmes, dodajte vaniljev sladkor in cimet.

Počasi dodajte moko in pecilni prašek ter ročno premešajte.

Na koncu dodajte še naribano korenje in jabolka.

Pecite v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 45 minut.

Za čokoladno glazuro:

Na pari stopite belo čokolado s štirimi žlicami mleka.

Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Takoj dodajte maslo.

Prelijte ohlajen kolač, počakajte, da se tudi glazura ohladi, in postrezite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!