Recept: krofi s čokolado in oreščki

Magazin 18. Okt 202104:00 > 06:23 0 komentarjev
Krofi
PROFIMEDIA

Krofi z dvema vrstama čokolade in oreščki.

Sestavine:

– 280 g moke

– 40 g sladkorja

– 1/2 žličke soli

– 1 jajce

– 120 ml mleka

– 40 g stopljenega masla

– 7 g suhega kvasa

in še:

– 100 g temne čokolade

– 100 g bele čokolade

– sesekljani mandlji, orehi, lešniki, po želji

Priprava:

V eni posodi zmešajte moko, sladkor in sol.

V drugi posodi zmešajte toplo mleko, jajce, stopljeno maslo in kvas. Dobro premešajte in vse dodajte v posodo z moko. Vse premešajte.

Dodajte malo olja in gnetite približno 5 minut, potem pa testo pustite najmanj eno uro, da vzhaja.

Na pomokani površini razvijte testo na 2 centimetra debeline.

S pomočjo večjega kozarca naredite krofe, z manjšim pa krogce v sredini. Krofe pustite stati približno 30 minut. Pražite na zmernem ognju.

Ko so krofi pripravljeni in se malo ohladijo, jih prelijte s črno in belo čokolado, stopljeno na pari, na vrh pa posujte oreščke.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!