Recept: orada v belem vinu

Magazin 22. Sep 202104:00
Orada
Foto: PROFIMEDIA

Bela morska riba s krompirjem iz pečice.

Sestavine:

– 1,5 kg orade

– 1,5 kg krompirja

– 150 ml oljčnega olja

– 200 ml belega vina

– peteršilj

– 3 stroki česna

– rožmarin

– nekaj lovorovih listov

– limonin sok

– suhe zelenjavne začimbe

– sol, poper

Priprava:

Orado očistite in osušite s papirnato brisačko. Pred pečenjem jo zarežite in posujte z malo soli in popra.

Krompir narežite na kolobarje, malo posolite in naoljite, nato premešajte.

Položite ga v pekač, nanj dajte ribo in pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija.

Pecite približno 50 minut.

Pripravite mešanico iz vina, malo vode, olja, sesekljanega peteršilja, česna, rožmarina, lovora, limoninega soka, soli, popra in suhih začimb.

Pred koncem pečenja ribo prelijte s pripravljeno mešanico.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar