Recept: oslič s špinačo, sezamovo pasto in krompirjem

Magazin 20. Apr 202204:00 > 08:26 0 komentarjev
oslič
PROFIMEDIA

Postno kosilo – zdravo, okusno in hranljivo.

Sestavine:
– 1 paket fileja osliča

– 2 stroka sesekljanega česna

– 50 ml oljčnega olja

– sesekljan peteršilj

– limonin sok

– 500 g špinače

– krompir

Preliv:
– 2 žlici sezamove paste

– sok polovice limone

– 1/4 skodelice mandljevega mleka

– sol

Priprava:

V skledi zmešajte peteršilj, česen, limonin sok in oljčno olje. S to marinado premažemo fileje osliča in jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani.

Špinačo prepražimo v ponvi na malce olja, nato pa malo posolimo.

Narezan krompir položimo na papir za peko v pekač in pečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija.

Sestavine za preliv zmešamo in prelijemo po ocvrtem osliču ter postrežemo s krompirjem in špinačo.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!