Recept: pica z bučkami

Magazin 10. Avg 202104:00 > 08:36 0 komentarjev
Pica bučke
PROFIMEDIA

Pica z bučkami in mocarelo, ki se enostavni pripravi in je zelo okusna.

Sestavine:

Testo:

– 230 ml tople vode

– 1 žlica sladkorja

– 25 g svežega kvasa ali 1 vrečka suhega kvasa

– 3 žlice oljčnega olja

– 1 žlička soli

– 310 g moke

Nadev:
– oljčno olje

– česen

– bučke

– mocarela

– bazilika, origano

Priprava:

V topli vodi stopite kvas, dodajte sladkor, oljčno olje, sol in dobro premešajte.

Zmes nalijte v moko in zamesite testo.

Testo pustite stati približno 15 minut, dokler se ne podvoji.

Razdelite testo na štiri dele, ga razvaljajte in nadevajte.

Za eno pico premera velikega krožnika pretlačite en strok česna in ga zmešajte s tremi žlicami oljčnega olja. Dodajte svežo ali sušeno baziliko in origano.

Eno bučko (300 g) naribajte, posolite in pustite stati približno pol ure. Precedite bučke.

Na testo namažite mešanico iz olja, razporedite bučke in dodajte mocarelo.

Pecite pri 250 stopinjah Celzija, dokler testo ne dobi zlate barve.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!