Recept: pikantna piščančja solata z avokadom

Magazin 04. Jun 202204:00 0 komentarjev
solata
PROFIMEDIA

Pikantna solata s piščančjim mesom, avokadom in arašidi.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 300 g piščančjih zrezkov

– 4 žlice olja

– 2 čilija

– 1 čebula

– 4 žlice medu

– 3 žlice limoninega ali limetinega soka

– 50 g rukole

– 1 avokado

– 50 g arašidov

– prepečenec po želji

Priprava:

Meso operite, ga posušite in prepražite.

Čili narežite na drobne kocke in odstranite semena. Čebulo sesekljajte. Zmešajte med in čili.

Ko je meso pripravljeno, ga dajte ven in posolite ter premažite z dvema žlicama mešanice medu in čilija in pustite, da se ohladi.

V isti ponvi prepražite čebulo. Dodajte še preostalo mešanico medu in čilija in limonin sok ter posolite.

Očiščeno in oprano rukolo natrgajte, avokado pa narežite po dolžini in s tem okrasite krožnik. Dodajte še meso.

Na koncu vse prelijte z omako in posujte z arašidi.

Po želji dodajte še prepečenec.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!