Recept: piščančji file z zelenjavo in parmezanom

Magazin 02. Apr 202204:00 > 04. Apr 2022 09:01
piščanec
Foto: PROFIMEDIA

Piščanec z zelenjavo in parmezanom iz pečice.

Sestavine:

– 2 žlici olja

– 100 g čebule

– 2 stroka česna

– 200 g riža

– 500 ml zavrele vode

– 1 kokošja jušna kocka

– 100 g graha

– 120 g korenja, narezanega na kocke

– 2 žlici oljčnega olja

– 600 g piščančjega fileja

– sol, poper

– 50 g naribanega parmezana

Priprava:

Na segretem olju kratko prepražite sesekljano čebulo in česen in dodajte riž. Pražite približno dve minuti.

V vrelo vodo dajte kokošjo jušno kocko.

Juho vlijte v riž in dodajte še grah in korenje.

Piščančje meso narežite na koščke in pražite na segretem olju, dokler ne dobi zlate barve.

Vse dajte v ognjevarno posodo.

Po površini razporedite pečen file in pokrijte z alu folijo. Po želji še posolite in popoprajte.

Pecite v pečici, segreti na 180 stopinj Celzija približno 35 minut.

Posujte s parmezanom in vrnite v pečico še za deset minut.

Postrezite s solato.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar