Recept: piščančji kaneloni iz pečice

Magazin 27. Jun 202204:00 0 komentarjev
kaneloni
PROFIMEDIA

Odličen obrok za celo družino.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 1 škatla kanelonov

– 1 večji por

– 1 čebula

– 2 stroka česna

– 1 večji korenček

– 1 velika zelena ali rdeča paprika

– 400 g piščančjih zrezkov

– 500 ml paradižnikove mezge

– 500 ml smetane za kuhanje

– 150 g naribanega parmezana

– začimbe po želji

– oljčno olje

Priprava:

Piščančje zrezke narežemo na manjše kose in jih zmeljemo v sekljalniku. Meso marinirajte v oljčnem olju in začimbah po želji.

V slani vodi skuhajte kanelone. Precedite jih in pustite, da se ohladijo.

Na oljčnem olju prepražite korenček, narezan na kocke, čebulo, papriko, por in na koncu še česen.

Dodajte marinirano piščančje meso, in ko je le to kuhano, dodajte štiri žlice paradižnikove mezge. Odstranite s štedilnika in pustite, da se ohladi.

Pekač namažite z maslom.

Hladne kanelone nadevajte s pripravljeno zmesjo in jih razporedite v pekač.

Pripravite preliv iz smetane za kuhanje in preostale paradižnikove mezge. Prelijte kanelone in pecite 25 minut pri 180 stopinjah.

Tople kanelone posujte z naribanim parmezanom.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!