Recept: piščančji ražnjiči v arašidovi omaki

Magazin 15. Dec 202104:00 > 11:47 0 komentarjev
Ražnjiči
PROFIMEDIA

Okusni ražnjiči v arašidovi omaki.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 700 g piščančjega fileja

– 2 žlici naribanega ingverja

– 1/2 žličke soli

– 1 žlička rjavega sladkorja

– 2 žlički sojine omake

– 2 žlici kokosovega mleka

– 1 žlička karija

– 1 žlica olja

– olje za peko

Arašidova omaka:

– 2 žlici arašidovega masla

– 50 ml vode

– 2 žlici sojine omake

– 1/2 žličke mletih čilijev

– 1/2 žličke kurkume

– 1 žlica limetinega soka

– 1 žlica sladkorja

Priprava:

Piščančji file narežite na kocke.

Zmešajte naribani ingver, sol, sladkor, sojino omako, kokosovo mleko, kari in olje ter prelijte meso.

Pustite stati najmanj 30 minut, lahko tudi 24 ur.

Meso nataknite na palčke in pecite, dokler ne dobi zlato rjave barve.

Z arašidovo omako zmešajte vse sestavine in dobro premešajte.

Ražnjiče postrezite z omako.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!