Recept: postrv s parmezanom

Magazin 03. Jan 202204:00
Postrv
Foto: PROFIMEDIA

Ne le da ta recept vsebuje parmezan, temveč tudi lešnike – posebna kombinacija okusov.

Sestavine: 

  • 3–4 postrvji fileji
  • 30 g česna
  • 100 g parmezana
  • listi peteršilja
  • oljčno olje – 3 žlice
  • sol in poper
  • limonin sok – 2 žlici
  • 50 g grobo mletih lešnikov
  • brstični ohrovt za prilogo

Priprava:

Sesekljajte peteršilj in česen in ju zmešajte s parmezanom, lešniki, limoninim sokom in oljem.

Ribo položite na pekač, obložen s papirjem za peko, po zgornji strani namažite mešanico, ki ste jo pripravili. Pecite približno 25 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Brstični ohrovt skuhajte v slani vodi in ga postrezite kot prilogo.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar