Recept: sadni sladoled z vinom

Magazin 25. Jun 202204:00
sladoled
Foto: PROFIMEDIA

Fantastična ledena sladica za vrele poletne dni.

Sestavine:

– 450 g gozdnih sadežev (jagode, robide, maline)

– 150 g sladkorja

– 375 ml suhega rdečega vina

– 15 ml balzamičnega kisa

– 2 cm ingverja

– 1 žlička vaniljevega ekstrakta

– ščepec soli

Priprava:

V večjo posodo dajte vse sestavine.

Sadje lahko narežete na manjše kose.

Kuhajte na zmernem ognju in mešajte, dokler se sladkor ne stopi in sadje se zmehča – približno 10 minut.

Umaknite s štedilnika in pustite, da se ohladi do sobne temperature.

Ko se ohladi, odstranite ingver, ostalo pa premešajte v električnem mešalniku.

Pripravljeno zmes vlijte v posodo, ki jo lahko položite v zamrzovalnik in pustite, da dobro zamrzne.

Sladoled postrezite v kozarcih ali steklenih posodah. Okrasite ga s stepeno sladko smetano in posujte s cimetom.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar