Recept: sočna sirova pita

Magazin 14. Maj 202204:00 0 komentarjev
Sirova pita
PROFIMEDIA

Sirova pita je vedno dobra izbira za zajtrk.

Sestavine:

– 500 g vlečenega testa

– 500 g belega sira

– 3 jajca

– 1 dcl kisle smetane

– 1 dcl mleka

– 3 žlice olja

– 100 g masla

– 1 dcl smetane za kuhanje

– sol po želji

– sezam

Priprava:

Zmešajte sir, jajca, mleko, kislo smetano in olje. Maslo stopite in ga zmešajte s smetano za kuhanje.

V pekač 25 x 35 centimetrov, obložen s papirjem za peko, položite en list vlečenega testa.

Drugi list zmečkajte na velikost pekača in dodajte zmes iz masla. Če so listi manjši, lahko uporabite dva.

Tretji list zmečkajte in premažite z zmesjo iz sira.

Ponovite postopek, dokler ne porabite vseh sestavin.

Zadnji list premažite s katerokoli zmesjo in po želji posujte s sezamovimi semeni.

Pecite na 200 stopinj Celzija približno 45 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!