Recept: sočen kruh s šunko in kuhanimi jajci

Magazin 25. Apr 202204:00 0 komentarjev
Kruh
PROFIMEDIA

Odlična ideja za malce drugačen kruh.

Sestavine: 

Testo:

– 500 g ostre moke

– 1 sveži kvas

– 1 žlička sladkorja

– 1 žlička soli

– 300 do 330 ml tople vode

Nadev:

– 100 g šunke

– 100 g prekajene šunke

– 100 g naribanega sira

– 4 kuhana jajca

Priprava:

Kvas s sladkorjem in malo moke zmešajte s toplo vodo in pustite na toplem približno deset minut. Preostalo moko premešajte s soljo, dodajte vzhajani kvas in gnetite testo. Testo pustite stati približno 30 minut.

Ko se testo podvoji, ga razvaljajte. Nanj razporedite prekajeno šunko, šunko in sir. Jajca položite ob robu testa in ga zrolajte.

Pustite stati še 20 minut. Pecite v segreti pečici pri 180 do 200 stopinjah Celzija približno 60 minut.

Postrezite z mlado čebulo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!