Recept: špinača z mletim mesom

Magazin 04. Apr 202204:00 > 08:47 0 komentarjev
meso in špinača
PROFIMEDIA

Jed z mletim mesom in špinačo.

Sestavine:

– 500 g špinače

– 1 skodelica riža

– 250 g mletega mesa

– 1 žlička moke

– 1 žlička mlete rdeče paprike

– 1 jušna kocka

– sol, malo origana, poper, suhe zelenjavne začimbe

– približno 1,5 litra vode

Priprava:

V ponvi na malo oljčnega olja prepražite meso. Dodajte začimbe in riž in pražite še nekaj minut.

Dodajte moko in mleto papriko, kratko prepražite in dodajte kozarec vode. Ko voda zavre, dodajte jušno kocko.

V drugi posodi blanširajte špinačo. Precedite jo.

Špinačo dodajte v posodo z juho in kuhajte približno 30 minut oziroma dokler se riž ne skuha.

Jed se lahko pripravi tudi brez moke in paprike, a ne bo gosta.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!