Recept: špinačna fritata

Magazin 21. Feb 202204:00
fritata
Foto: PROFIMEDIA

Fritata – odličen predlog za zajtrk.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 450 g sveže špinače, očiščene in nasekljane

– 1 žlica oljčnega olja

– 1 srednja čebula

– 8 jajc

– 2 žlici mleka

– 75 g naribanega parmezana

– sol, poper

– 75 g kozjega ali kravjega sira, po želji

Priprava:

Oprano in očiščeno špinačo kuhajte v vreli vodi eno do dve minuti, precedite in sperite s hladno vodo.

Na drobno sesekljano čebulo prepražite, nato dodajte špinačo in še malo pražite.

Uporabite ponev, ki jo lahko kasneje daste v pečico.

V posodi stepite jajca, mleko, dodajte nariban parmezan in kozji ali kravji sir. Posolite in popoprajte po želji.

Prelijte po špinači in z lopatko počasi dvigujte špinačo, da jajca pridejo do dna.

Ko so jajca skoraj pečena, dajte vse v pečico in pecite približno 15 minut.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar