Recept: špinačna lazanja

Magazin 07. Avg 202104:00 0 komentarjev
Špinačna lazanja
PROFIMEDIA

Lazanja z ajdovim testom in špinačo.

Sestavine:

– 250 g ajdovega testa za lazanjo

– 250 g špinače

– 1 l mleka

– 100 g masla

– 4 žlice moke

– 1 žlička soli

– 1 strok česna

– muškatni orešček

Priprava:

V večjo posodo dajte maslo in pustite, da se stopi. Dodajte moko in približno dve minuti mešajte, nato dodajte mleko.

Mešajte še pet minut, dokler se zmes ne zgosti.

Dodajte česen in muškatni orešček po okusu.

Mešanici dodamo špinačo in mešamo, dokler se vse ne združi. Posolimo po okusu.

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Posodo, v kateri boste pekli lazanje, premažite z maslom. Na dno vlijte plast mešanice in nanjo položite testo za lazanje. Nato še enkrat mešanico in tako naprej, dokler mešanice in testa ne zmanjka.

Lazanje pecite 20 minut. Narežite jih na kocke in postrezite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!