Recept: špinačna rižota

Magazin 18. Maj. 202204:00 > 08:54
Delite:
rižota
Foto: PROFIMEDIA

Izjemno okusna rižota.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 1 do 1,5 l zelenjavne bistre juhe

– 250 g sveže mlade špinače

– 2 rdeči čebuli

– 4 žlice oljčnega olja

– 400 g riža

– 100 ml belega vina

– 2 žlici masla

– 200 g parmezana

– sol, poper

– oljčno olje

Priprava:

Sesekljani čebuli prepražite na olju. Dodajte riž in mešajte.

Dodajte belo vino in kuhajte, dokler ne izhlapi.

Zmanjšajte ogenj in dodajte toliko juhe, da pokrije ves riž.

Kuhajte približno 25 minut. Po potrebi dolivajte juho.

Oprano mlado špinačo, maslo in polovico parmezana dodajte na koncu. Dodajte še poper in sol. Vse dobro premešajte.

S preostalim parmezanom posujte rižoto in jo poškropite z oljčnim oljem.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar