Retrogradni Merkur 2024 se bo letos pojavil trikrat. Na koga bo najbolj vplival

Magazin 10. Feb 202405:17 0 komentarjev
Sonce, Merkur, vesolje, planet
Merkur pre

Navidezna "rakova hoja" najmanjšega planeta v našem osončju vpliva na življenje ljudi, pravijo astrologi. Letos se bo to zgodilo trikrat. Na kaj bo treba biti pozoren?

Merkur je v astrologiji eden najbolj pomembnih planetov, ki zaradi položaja v sončnem sistemu najbolj vpliva na naša življenja, pravijo astrologi.

Retrogradni Merkur predstavlja obdobje, ko se Merkur na nebu navidezno giblje nazaj in ta “rakova hoja” najmanjšega planeta vpliva tudi na življenja ljudi na Zemlji, so prepričani astrologi. Astronomsko gledano pa do retrogradnega Merkurja pride, ker je planet Soncu bližje kot Zemlja, zato ga obkroži hitreje. In ta dogodek zato lahko opazimo večkrat na leto. Letos se bo to zgodilo trikrat. Pa poglejmo, na katera astrološka znamenja bo najbolj vplival in kako.

Od 1. do 24. aprila

Merkur bo svojo letošnjo “rakovo hojo” začel v trdoglavem, strastnem in ognjenem znamenju ovna. Ljudje, rojeni v tem znamenju, bodo v tem času začutili neobvladljivo željo, da vplivajo na sprejemanje odločitev in se soočijo z izzivi z agresijo in odločnostjo.

Letele bodo iskre, lahko pride celo do napetosti in spopadov. Posebej za ognjena astrološka znamenja bo v tem času najbolje, če bodo tiho in če bodo dobro razmislili, preden bodo kaj rekla, ker bodo njihove besede lahko boleče. Posebej za ovne, leve in strelce je pomembno, da se v tem času ne prepirajo in se tako izognejo težavam.

Od 4. do 27. avgusta

Drugič bo retrogradni Merkur po nebu najprej potoval v ozvezdju device (do 14. avgusta), potem pa v ozvezdju leva. Obdobje se bo začelo z jasnim postavljanjem ciljev. Po 14. avgustu pa se bo to spremenilo, ker bo Merkur retrograden v vase prepričanem in egoističnem znamenju leva.

Medtem ko devica posamezniku dopušča, da se konstruktivno posveti samoizpopolnjevanju in občasno ob tem kritizira svoje drage, lev ne dopušča kritike, ker je željan pohval in potrditev od drugih. Vsi astrološki znaki morajo biti previdni v ljubezenskem življenju, kajti ta faza retrogradnega Merkurja bo zagotovo ustvarila zmešnjavo in negativno komunikacijo.

Od 25. novembra do 15. decembra

Zadnji letošnji retrogradni Merkur bo v znaku strelca.

Če boste v tem času načrtovali kakšen dopust ali potovanje, dobro preverite svoje rezervacije ali vozovnice, preden se odpravite na pot. To velja za vsa znamenja, kajti tretji retrogradni Merkur lahko prinese težave pri načrtovanju potovanj. Prav tako za vsa znamenja velja, naj se v tem času, kolikor le morejo, izogibajo nepotrebnim razpravam z ljubljenimi osebami, ker bi to lahko pri obeh pustilo grenak priokus.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!