S temi nasveti lahko vzljubite jutra in povečate produktivnost

Magazin 04. Sep 202107:20
Profimedia

Zgodnje vstajanje ima kar nekaj prednosti, med drugim delo opravite prej in si zagotovite več prostega časa, misli so sveže in vaša osredotočenost na višku. Preverite, kako lahko jutra postanejo vaš najljubši del dneva in izboljšajo rutino.

Svetloba v spalnici

Kadar je spalnica popolnoma zatemnjena, lahko spite do kosila, saj telo ne dobi signalov, da se mora začeti prebujati. Da ne boste v nedogled pritiskali gumba za dremež, razgrnite zavese in omogočite, da sonce zjutraj pokuka v prostor ter vas nežno prebudi. 

Jutranji kozarec zdravja

Preden si privoščite prvo skodelico kave, spijte kozarec česa, kar vas bo napolnilo z energijo in poskrbelo za zdravje. Ker je telo zjutraj dehidrirano, se bo razveselilo že kozarca navadne vode, lahko pa ji dodate tudi limono, ali si naredite pripravek iz ingverja in medu, s katerim krepite imunski sistem.

Telovadba

Uvrstite jo na začetek ali konec jutra, kakor vam bo bolj ustrezalo. Ni potrebnega veliko časa, že 10 ali 15 minut bo dovolj za nekaj razteznih vaj, globoko dihanje ali športni izziv. Sami izberite kratek nabor vaj, ki jih boste z veseljem izvajali. 

Glasbena podlaga

Povsem drugače boste začeli dan, če se bodo v ozadju predvajale vaše najljubše pesmi, ob katerih lahko naredite še kakšen plesni korak. Vaše razpoloženje se bo izboljšalo, tudi če vstanete z levo nogo, jutranja opravila pa bodo minila hitreje kot sicer.

Obilen zajtrk

Dneva ne morete začeti dobro, če od doma odidete brez zajtrka. Namesto prigrizkov iz pekarne si privoščite obilen in zdrav zajtrk z veliko beljakovinami in vlakninami, ki vas bo napolnil z energijo in pregnal željo po sladkarijah. S polnim želodcem boste delali veliko učinkoviteje.

Pregled dneva

To lahko storite na poti v službo ali tik pred odhodom od doma. V roke vzemite rokovnik in preglejte, kaj vas čaka. Najpomembnejše naloge si dajte na začetek, lažje pa pustite za konec, ko koncentracija že upada. Tako vas ne bodo več presenetili sestanki in poznejši prihod domov.

Komentari

Vaš komentar