S to gesto se je vojvodinja Cambriška ob jubileju poklonila kraljici Elizabeti

Magazin 07. Jun 202208:00 > 10:17
Kate Middleton
Profimedia

Prvi vikend v juniju so Britanci obeležili 70-letnico vladavine kraljice Elizabete, v ta namen pa se je v Londonu zbrala vsa kraljeva smetana.

V londonski katedrali Sv. Pavla je v čast kraljičinemu jubileju potekal Service of Thanksgiving. Čeprav se kraljica Elizabeta zaradi težav z mobilnostjo in utrujenostjo, ki ju je povzročilo praznovanje dan prej, proslave ni udeležila, pa kljub temu ni manjkalo kraljevih glav.

Veliko pozornosti je v središču prestolnice požela vojvodinja Cambriška, ki je blestela v rumeni obleki oblikovalke Emilie Wickstead. Oblačilo je kombinirala s prikupnim klubučkom v rumeni barvi izpod rok Philipa Treacyja, na prav poseben način pa se je poklonila tudi kraljičinemu jubileju. V ta namen si je namreč nadela bisernate uhane, ki si jih je izposodila od kraljice. Uhani Bahrain Pearl so namreč last kraljice Elizabete, ki jih je v ta namen očitno z veseljem posodila vnukovi soprogi.

Kate Middleton
Profimedia

Kate je velika ljubiteljica klasičnega nakita, zato je doslej ob številnih priložnostih že nosila bisere. Med drugim si jih je nadela za pogreb princa Filipa. S tem je poskrbela za prisrčno gesto, saj je kraljica Elizabete bisere prejela v dar prav ob poroki 1947. Kate pa ni edina v kraljevi družini, ki je na posodo dobila bisernate uhane. Tudi princesa Diana jih je nosila na banketu v Hampton Court Palace, med obiskom nizozemske kraljeve družine.

Poklonila se je tudi pokojni Diani

Kate Middleton pa se je tudi ob začetku več dni trajajočega praznovanja kraljičinega jubileja na prav poseben način poklonila Diani. V ta namen je ob četrtkovi proslavi izbrala uhane z dragocenimi safirji, ki jih je nosila tudi princesa Diana.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.