Schiaparelli po dveh letih predstavila novo haute couture kolekcijo

Magazin 28. Jan 202211:30 0 komentarjev
moda
Profimedia

Schiaparelli je s haute couture kolekcijo odprla pariški teden visoke mode. Kolekcija navdih črpa v vesolju in neznanem.

Italijanska znamka Schiaparelli je kljub prisotnosti v medijih preživljala dvoletni premor od modnih brvi. V Parizu so v ponedeljek predstavili prvo haute couture kolekcijo po začetku pandemije in odprli modni teden. Nadnaravno estetska in dodelana oblačila so nastala pod vodstvom kreativnega direktorja Daniela Roseberryja. Ta je o kolekciji povedal: “Želel sem vesolje in nekaj, česar ne more ponoviti nihče drug.” Kreacije so navdih črpale iz antične predstave o vesolju, idejah o božanstvu, nebesih in nepoznanem.

schiaparelli
Profimedia

Kolekcija nosi naslov An Age of Discipline. Sprva jo je Roseberry želel poimenovati kar Planet Schiaparelli. Želel je kolekcijo, ki navdih išče v vesolju, raziskovanju Marsa in neznanem. Naravna nadrealistično-eksistencialna miselnost italijanske znamke je zopet poskrbela za modne kose največje kakovosti, ki jih ne more nihče poustvariti.

schiaparelli
Profimedia

Navdih vesolja je bil mnogokrat viden dobesedno. Večplastne kreacije so vsebovale zlate Saturnove obroče, zvezde in abstraktne vizije nepoznanega. Roseberry je poleg opaznih klobukov in abstraktnih pokrival predstavil še modni dodatek za nos v obliki zlate ploščice.

moda
Profimedia

Dinamična kolekcija znamke Schiaparelli je sledila okrnjeni barvni paleti.

Kreativni direktor Daniel Roseberry se je tokrat omejil na barvno paleto črne, zlate in bele. Ob pogledu na dodelane kose zaradi te barvne omejitve dih zastane še hitreje. Za izdelavo kreacije Medusa je Roseberry s svojo ekipo iznašel novo tehniko oblikovanja blaga. Da bi ohranil enotno in svetlečo površino, so mokro zlato usnje oblikovali z raztezanjem po glinenih kipih.

schiaparelli
Profimedia

Schiaparelli je med modnim premorom kraljevala rdečim preprogam in naslovnicam. Priljubljenost med zvezdniki je bilo mogoče opaziti tudi na tokratni modni reviji. V prvi vrsti so sedeli številni svetovni zvezdniki, med njimi tudi Kanye West z novim dekletom Julio Fox.

schiaparelli
Profimedia