Se bo znamka Jacquemus, ki je obnorela modno sceno, res podala še v svet ličil?

Magazin 05. Nov 202115:15 0 komentarjev
moda
Profimedia

Jacquemus je modna senzacija današnjega časa, ustanovitelj Simone Porte Jacquemus pa že razmišlja o svoji liniji kozmetike.

Pred dvema letoma je francoska znamka Jacquemus dokončno prodrla v svetovno modno industrijo. Le kako bi lahko pozabili na magično modno revijo med provansalsko sivko in žitnimi polji ter čustveno modno revijo, posvečeno oblikovalčevi mami? Ustanovitelj in glavni oblikovalec Simone Porte Jacquemus postaja novodobni modni genij. Pregrešno drage miniaturne torbice Le Chiquito še vedno razdvajajo modne navdušence, znamka pa je v zadnjih letih poznala ena od najbolj zaželenih med modnimi dekleti po svetu.

Očitno pa Jacquemus v svoji prihodnosti ne vidi samo lepih oblačil. WWD je v oktobrskem članku poročal o internih informacijah, ki napovedujejo Jacquemusov prodor v svet lepote. Obeta se namreč njihova linija kozmetike, za katero lahko pričakujemo, da bo v slogu znamke kakovostna, ženstvena in nadvse kreativna.

moda
Profimedia

Jacquemus se v svet lepote ne podaja sam.

Simone Porte Jacquemus pa se na to pot ne podaja sam. Linija ličil naj bi nastala v sodelovanju s španskim podjetjem Puig, ki slovi po kakovostnih dišavah in modnih kreacijah, poleg tega pa so v svet lepote v preteklosti prav oni pospremili številne modne znamke, med njimi tudi Jean Paul-Gaultier in Christian Louboutin.

WWD je s priljubljenim modnim oblikovalcem vzpostavil tudi stik, Jacquemus pa ni podal mnenja o prejetih informacijih. Poročajo tudi, da naj bi bil izid lepotne kolekcije načrtovan v naslednjem letu. Govorice o sodelovanju so vedno jasnejše in glasnejše, manjka le še uradna potrditev – do takrat pa nam ostaja radovednost, ali lahko res pričakujemo linijo dišav ali ličil.

Številne modne znamke svojo zapuščino dopolnjujejo s kozmetiko.

Jacquemus ni prva znamka, ki želi oblačila in modne dodatke nadgraditi še z unikatnimi ličili. Dobro poznamo kozmetiko znamke Chanel, ki slovi predvsem po kakovostnih lakih za nohte, senčilih in podlagah. Prav tako Dior navdušuje s podlagami za vse starosti in maskarah. Linijo kozmetike ima večina vodilnih svetovnih znamk, med njimi Gucci, Loewe, Tom Ford, Marc Jacobs in Armani, v zadnjem letu pa se jim je pridružil še Valentino. Nekoliko dražja in luksuzna ličila so odlična priložnost, da na bolj cenovno ugoden način spoznamo znamko, ki nam je pri srcu, takšni produkti pa so lahko tudi način razvajanja.

moda
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!