Se vaše ime začne s črko A? To o vas razkriva ta črka

Magazin 09. Jan 202308:00
ženska
Profimedia

Kaj lahko pomeni ime, ki se začne na črko A? Črka A naj bi predstavljala neodvisnost in vodstvo. Je ena najmočnejših črk abecede in ljudje, ki imajo to črko za svojo začetnico, so lahko vplivni posamezniki.

Naše ime nas opredeljuje in opisuje, povzema in poudarja, včasih pa tudi omejuje. Latinski rek Nomen est omen (ime ima pomen) je zapisal Plavt (254-184 pr. n. št.) in v sebi nosi veliko resnice, ugotavljajo raziskovalci. V osebnem imenu se lahko skriva odsev naše usode.

Svoje ime absorbiramo od prvega dne in počasi postane naše. V družbenih kontekstih ime oblikuje identiteto, nas dela edinstvene, je kot okrasni papir, v katerega smo oviti kot osebnost.

Skratka, vaše ime je beseda, na katero ste navezani in se nanjo odzivate, zato si poglejmo, kaj lahko pomeni ime, ki se začne na črko A.

‘A’ RESONIRA S ŠTEVILOM 1

‘A’ je prva črka v abecedi in ima lastnosti števila 1. Ker ste prvi, ste močni in imate posebno močen naboj. Lahko ste močna prodorna gonilna sila v katerikoli situaciji. Najverjetneje ste ambiciozni in svobodomiselni. Ne uklonite se tako zlahka pritiskom nekoga drugega. Ste naravni vodja.

STE PODJETNI

Ker radi prevzemate odgovornost, tudi radi postavljate svoja pravila. Radi vodite stvari pod svojimi pogoji, a to je seveda mogoče le, če imate za to potrebno samozavest in pogum.

RADI IMATE PUSTOLOVŠČINE

Ste zelo aktivno usmerjena oseba in radi greste povsod, kjer je zabava in pustolovščina. Črka A vibrira z neodvisnostjo in pogumom.

STE MOČNI (A VČASIH JE TO LE MASKA)

Vaš pogum in občutek samozavesti sta neločljivo povezana, a če se kdaj počutite slabo, si vseeno radi nadenete drzen obraz in se pretvarjate, da ste močni. Želite, da vas drugi vidijo kot pogumnega. Lahko ste dober igralec. Vsekakor pa je za vas koristno, da se naučite pokazati ranljivost in jo sprejmete kot nekaj koristnega.

NAJBOLJŠA KARIERa ZA VAS

Vsaka kariera, ki vam omogoča bodisi vodenje ali da pokažete pot drugim, je popolna za vas. Lahko ste uspešen podjetnik, učitelj, raziskovalec ali ste v katerikoli vodilni vlogi.

SLABA STRAN

Ker ste pogosto zelo odločni, lahko spodkopavate prizadevanja drugih, ne da bi se zavedali, da je to zanje lahko zelo odvračajoče. Dobro je, da ste čim bolj prilagodljivi in ideje drugih jemljete resno.

Vir: timesofindia.indiatimes.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.