Sedem predmetov v spalnici za boljše spanje

Magazin 19. Sep 202120:58 0 komentarjev
Spalnica
Profimedia

Pravila feng shuija pravijo, da je spalnica najbolj pomemben prostor v domu. Poglejmo si, kako lahko uredimo prostor, da bomo v njem dobro spali.

1. Postelja maksimalne velikosti 200×150 cm

Tudi če imate partnerja, naj bi se izogibali prevelikih postelj. Večja velikost postelje naj bi prinašala razdore in spore v spalnico, saj se na večji postelji počutimo ločene od partnerja.

2. Izparilnik za eterična olja

Poleg tega, da eterična olja odlično dišijo, imajo tudi blagodejna delovanja ter nas sproščajo po napornem dnevu. Izberite si eterično olje, ki vam najbolje odgovarja. Še posebej pa je pred spanjem priporočljivo eterično olje sivke ali cedre.

3. Dve nočni omarici

Feng shui pravi, da bi morali imeti na vsaki strani postelje nočno omarico ne glede na to, ali imate partnerja ali ne, saj na ta način nakazujete željo za ustvarjanje uravnoteženega življenja in partnerstva (trenutnega ali bodočega, če si ga želite, seveda). V feng shuiju se svetujejo nočne lučke na obeh straneh postelje, saj ustvarjajo prijetno mehko svetlobo.

4. Dnevnik ali beležka ter pisalo

Tudi z beleženjem svojih misli in obveznostmi ustvarjate red v svojem življenju. Z zapisovanjem svojih sanj in ciljev pa boste inspirirani za pozitivne spremembe v vsakodnevnem življenju.

5. Dva kosa kristala

Roževec (rožni kvarc, rožnati kremen) privlači v dom ljubezen, spodbuja čustveno zdravje, zaupanje in hramonijo v ljubezenskem življenju. Stokovnjakinja za Feng Shui Anjie Cho pa priporoča tudi črni turmalin in čisti kvarc, saj oba minerala skupaj ustvarjata ravnovesje.

6. Tkanina za pokrivanje elektroničnih naprav

Če imate v spalnici električne naprave (računalnik ali televizijo), jih pred spanjem prekrijte z naravno tkanino nevtralne barve, saj na ta način omilite sevanja, ki negativno vplivajo na vaš spanec.

7. Kakšna zelena rastlina

Rastline obnavljajo energijo v prostoru in blagodejno vplivajo na naše telo in duha, saj proizvajajo kisik ter odstranjujejo slabe delce iz zraka.

Prav tako feng shui odsvetuje močne barve (črna ali rdeča) v spalnicah. Bolj priporočljive so nežne in pastelne barve, ki vas bodo pomirile. Prav tako ni dobro imeti ogledala nasproti postelje ali fotografij, ki nas spominjajo na slabe čase v življenju.

Skratka, spalnica mora biti urejena in brez “krame”, da boste v njej dobro in mirno spali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!