Seks v mestu: Nepričakovani stajlingi, ki jih Carrie Bradshaw nosi v novi sezoni

Magazin 04. Nov 202113:42 0 komentarjev
Sarah Jessica Parker
Profimedia

Nova sezona priljubljene serije Seks v mestu bo zopet poskrbela za modni navdih, Carrie Bradshaw pa ostaja kultno modno dekle.

Po naznanitvi nove sezone priljubljene serije Seks v mestu v začetku letošnjega leta številni težko zadržujejo navdušenje. Ne samo zato, ker se obetajo novi preobrati v sanjski newyorški družbi, temveč tudi zaradi modnega navdiha. Carrie Bradshaw, ki jo v seriji igra Sarah Jessica Parker že od prve sezone velja za modno ikono današnjega časa, zdi pa se, da njen odbiti modni slog v novi sezoni dobiva še kanček sveže drznosti.

Carrie Bradshaw
Profimedia

Nova sezona prihaja decembra

Prva sezona serije Seks v mestu je izšla pred skoraj 17 leti, novo sezono pa bomo lahko spremljali že decembra na HBO Max. Vrnitev serije nosi ime And just like that, Carrie, Mirandi in Charlotte pa se tokrat ne bo pridružila Samantha, temveč nova prijateljica. Prav tako v novi sezoni ne sodeluje Patricia Wright, modna oblikovalka in stilistka, ki je skovala modne podobe prijateljic v seriji, lani pa je oblekla tudi Emily in Paris. Z novo stilistko prihaja tudi nova modna identiteta, ki pa bo vseeno navdih črpala iz prejšnjih sezon. HBO je za Harper’s Bazaar povedal, da serija ni dobesedno poustvarjanje že videnega, temveč zgodba o ženskah v petdesetih, s katero se lahko poistovetimo.

moda
Profimedia

Carrie Bradshaw ne upošteva modnih zapovedi

Snemanje nove sezone po ulicah New Yorka poteka že od julija, oboževalci pa so poskrbeli za modni vpogled že pred začetkom sezone. Carrie Bradshaw še vedno obožuje dolga krila in obleke, ki prevladujejo med videnimi stajlingi. Dolgo krilo pa zanjo ni eleganten modni kos, temveč temelj za nadgradnjo. V svojem slogu jih rada pomeša z bolj vsakdanjimi kosi in s tem doda pridih sproščenosti. Zdi se, da tudi tokrat ne varčuje z modnimi dodatki. Med najbolj opaznimi so vzorčasti klobuki, naglavni šali, dizajnerske torbice in igriv nakit. V poplavi modnih novosti pa Carrie ni pozabila na svojo najljubšo znamko čevljev, Manolo Blahnik.

moda
Profimedia

Mnenja o modnih odločitvah glavne zvezde serije so na družbenih omrežjih deljena. Zdi se, kot da Carrie Bradshaw zavrača prav vsa modna pravila. Nepričakovane kombinacije vzorcev in modnih slogov so za marsikoga modni greh, najbolj modno dekle v seriji pa temu ne verjame. Ne glede na osebna mnenja pa je njen slog navdihujoč. Z njim dokazuje, da moderne stilske kombinacije niso nujno tradicionalne in konvencionalno všečne, delujejo pa samo takrat, ko jih dopolnjujeta samozavest in zadovoljstvo.

seks v mestu
Profimedia