Severino spoznali za krivo žalitve uradne osebe, a pevka o tem “nič ne ve”

Magazin 29. Mar 202310:11 0 komentarjev
Severina
Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebško prekrškovno sodišče je nepravnomočno obsodilo pevko Severino za lanski verbalni napad na socialno delavko in ji naložilo 80 evrov kazni. Severina je v telefonskem klicu žalila in preklinjala socialno delavko, ki je na njen naslov poslala sodelavko. Pevkin zastopnik je že napovedal pritožbo.

Prekrškovno sodišče v Zagrebu je hrvaško pevko Severino Vučković nepravnomočno obsodilo in kaznovalo za kršenje zakona o javnem redu in miru, poroča Jutranji.hr. Krivo jo je spoznalo za kršenje 17. člena, ki predvideva denarno ali zaporno kazen za omalovaževanje ali žalitev državnih organov ali uradnih oseb. Plačati bo morala 80 evrov kazni, a kot je pevka dejala za hrvaški časnik, o tem “nič ne ve”.

Spomnimo, pevka je na valentinovo lani v telefonskem klicu razžalila uslužbenko Centra za socialno delo Maksimir. Krivdo je po poročanju časnika Jutranji.hr že priznala, je pa oškodovana socialna delavka na sojenju razkrila podrobnosti “agresivnega verbalnega napada” nanjo.

Pevka je socialno delavko vprašala, “s kakšno pravico k njej domov pošilja drugo socialno delavko, da obišče njeno mater”. Socialna delavka je v prijavi navedla, da ji je poskušala pojasniti, da mora center ukrepati ob vsaki prijavi suma nasilja, ki jo poda družinski član.

Spor naj bi se začel, ker se je socialna delavka vpletla v prepir med Severino in njeno sestro Marijano, ki živi v Beogradu. Pritoževala naj bi se, da ne more vzpostaviti stika z njuno mamo Ano, ki ima zdravstvene težave in več časa preživi s Severino.

Severina je v odgovor socialni delavki postregla s kletvicami na račun delavkine matere in agresivno dodala, da ji je po devetih letih tega dovolj. Center za socialno delo je 50-letnico aprila lani zato prijavil policiji.

Odločitve sodišča Severinin zastopnik Čedo Prodanović še ni prejel, kar pojasni, zakaj o njej še ni bila obveščena Severina. Prodanović je za Jutranji.hr potrdil, da bo, ko odločitev prejme, vložil pritožbo.

Pevka je lani poleti razkrila, da je bilo proti njej vloženih več kot 100 tožb, od tega jih je 70 prek svojega odvetnika vložil njen nekdanji partner, srbski poslovnež Milan Popović, preostale pa center za socialno delo šole, ki jo obiskuje sin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!