Shakiri grozi že drugo sojenje, Španiji dolguje več milijonov evrov

Magazin 27. Sep 202307:05 0 komentarjev
Shakira
Shakira. (Foto: PROFIMEDIA)

Znani kolumbijski pevki grozi že drugo sojenje, saj španskim davčnim organom dolguje več milijonov evrov.

Pop zvezdnici Shakiri grozi že drugo sojenje, saj naj bi španskim davčnim organom dolgovala skoraj 6,7 milijona evrov.

Špansko državno tožilstvo, pristojno za gospodarske prekrške, je v torek pri pristojnem preiskovalnem sodišču v Esplugues de Llobregat pri Barceloni vložilo kazensko ovadbo v preiskavi domnevne davčne utaje.

Predhodna preiskava proti 46-letni Kolumbijki je bila uvedena julija na podlagi prijave davčnega urada zaradi dveh morebitnih kaznivih dejanj v zvezi z davkom na dohodek in premoženje v letu 2018. Preiskovalno sodišče mora zdaj odločiti, ali mora glasbenica, ki je zaslovela z uspešnicami, kot sta Waka Waka in Hips Don’t Lie, tudi v tej davčni zadevi sesti za zatožno klop, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Shakira ima sicer že dlje časa težave s španskimi davčnimi organi in sodstvom. Pevka bo morala letos v Barceloni najverjetneje stopiti pred sodišče zaradi domnevnega neplačila davka od dohodkov v višini 14,5 milijona evrov za obdobje med letoma 2012 in 2014. Tožilstvo zaradi neplačila davka tožilstvo za Shakiro zahteva osem let in dva meseca zaporne kazni ter globo v višini 23,8 milijona.

Glasbenica je sicer po pisanju dpa za prvi primer večkrat zatrdila, da je nedolžna ter da je bila v letih 2012, 2013 in 2014 zavezana k plačilu davkov na Bahamih. Zatrdila je tudi, da je plačala vse davke in obresti.

Julija lani je zavrnila izvensodno poravnavo v Španiji, kjer je občasno živela z nekdanjim španskim nogometašem Gerardom Piqejem. Po ločitvi se je sicer Shakira z njunima sinovoma preselila v Miami.