Si bomo to pomlad končno in za vedno nehali barvati svoje lase?

Magazin 13. Maj. 202217:15
Delite:
Gabrielle Caunesil
Foto: Profimedia

Zdi se, da je ta trend las vedno bolj priljubljen ... Dekleta v središču pozornosti, ki se že leta ponašajo z blond odtenki, se očitno vračajo k svoji naravni barvi las.

Pod vplivom Hailey Bieber, Camille Charrière, Constance Jablonski in Pernille Teisbæk se vračanje k naravnim lasem vse bolj uveljavlja. Po zgledu Kate Moss in Sienne Miller, britanskih deklet, ki sta bili na vrhuncu kul mode okoli leta 2005, številna dekleta v središču pozornosti, katerih svetli lasje iz otroštva so se v najstniških letih spremenili v temnejše, že več let svetlijo svoje lase. Zdi se, da zdaj druga za drugo opuščajo svetle pramene in svoje značilno kalifornijsko barvanje las – balayage.

Hailey Bieber
Foto : Profimeida

In če blond balayage ne bi bil več priljubljen?

Zaprtje v zadnjih dveh letih je sprožilo ta val želje po naravnem. Medtem ko so številni izkoristili priložnost, da so umivanje las kar se da ”odlagali”, dokler se niso popolnoma odvadili prepogostega umivanja, ali pa so preizkusili domače barvanje, so drugi barvanje popolnoma opustili. Ne pozabite, da so imeli frizerski saloni več mesecev zaprta vrata. “Končno bom vedela, kakšna je moja naravna barva,” je takrat na Instagramu zapisala Hailey Bieber in pokazala svoje lase. Camille Charriere je v intervjuju za britanski Vogue zaupala: “Namesto da bi bila zaskrbljena, ker se ne bom mogla vrniti k svojemu koloristu, sem bila vznemirjena. Oseba, ki sem jo videla v ogledalu, se mi je zdela oddaljena, a znana. Mislim, da sem jo želela še enkrat srečati.”

Namesto da bi ob vrnitvi v normalno stanje pohiteli k frizerju, sta se odločili, da dasta razlog svoji pravi naravi, ki se je po dolgem času ponovno pojavila. Njuni kororisti so nato opravili prehod in postopoma zatemnili dolžino las. To, kar je bilo sprva iskanje lahkotnosti ali omejitve zaradi covida, je sprožilo gibanje, ki sta mu sledili zlasti Parižanka Constance Jablonski in Danka Pernille Teisbæk. Ena od stalnic je, da se kostanjeva barva nosi na dolgih ali srednje dolgih laseh. Brez najmanjšega strahu pred kontrastnimi koreninami. Prava revolucija v svetu bivših blondink!

Ta trend je nedvomno posledica potrebe po vrnitvi k pristnosti, ki jo narekujejo pocovidni trendi, in novih obzorij lepotnega sveta, ki je veliko bolj vključujoč in raznolik, vendar še vedno postavlja ovire. Bolj sproščeno in svobodno bi se lahko okrepilo gibanje proti barvanju las. Zlasti od preporoda leta 2000, ki je v zadnjih sezonah zajel modno in lepotno sceno, se krepi želja po vrnitvi v zgodnja najstniška leta, še pred prvim eksperimentiranjem z barvami za lase…

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar