Skupina Foo Fighters zaradi smrti bobnarja odpovedala svetovno koncertno turnejo

Magazin 30. Mar 202216:46 > 17:27 0 komentarjev
Foo fighters
Mario Anzuoni/REUTERS

Ameriška rokerska skupina Foo Fighters je sporočila, da zaradi smrti bobnarja Taylorja Hawkinsa odpoveduje svetovno turnejo.

“Z žalostjo sporočamo, da v luči izgube našega brata Taylorja Hawkinsa, skupina Foo Fighters potrjuje odpoved vseh prihajajočih datumov koncertne turneje,” je v kratki izjavi, objavljeni njihovi spletni strani in na uradnem profilu na Instagramu, sporočila ameriška skupina. “Žal nam je in delimo razočaranje, da se ne bomo videli, kot je bilo načrtovano. Namesto tega si vzemimo čas za žalovanje in povezovanje z najbližjimi ter cenimo vso glasbo in spomine, ki smo jih ustvarili skupaj. Z ljubeznijo Foo Fighters,” so še dodali.

Spomnimo, da je skupina konec preteklega tedna sporočila, da je med koncertno turnejo po Južni Ameriki, v 50. letu starosti umrl njihov dolgoletni član – bobnar Hawkins. Slednji je bil, poleg pevca skupine Davea Grohla, eden najbolj prepoznavnih članov zasedbe Foo Fighters. Skupina bi sicer morala 3. aprila nastopati tudi na podelitvi glasbenih nagrad Grammy.

Skupina je priljubljena po vsem svetu. Lani je bila sprejeta v dvorano slavnih rock’n’rolla. Skupino je Grohl, ustanovil leta 1994. Pred tem je bil Grohl bobnar kultnega benda Nirvana, ki je prenehala z igranjem, ko je umrl pevec skupine Kurt Cobain.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!