Slabe novice z britanskega dvora: princese Kate še ne bomo videli

Magazin 25. Maj 202410:32 3 komentarji
Princesa Kate Middleton
Foto: PROFIMEDIA

Potem ko je valižanska princesa Kate Middleton razkrila, da so ji po prestani operaciji odkrili raka, se je popolnoma umaknila od oči javnosti. Po pisanju nekaterih britanskih medijev bi tako lahko ostalo vse do konca leta. Od opravljanja kraljevih dolžnosti se za nekaj časa umikata tudi princ Willian in kralj Karel III.

Za britansko kraljevo družino so težki meseci.

Potem ko je Buckinghamska palača v začetku februarja sporočila, da so kralju Karlu III. med zdravljenjem povečane prostate odkrili raka, je nato Kensingtonska palača po več mesecih špekulacij konec marca na družbenih omrežjih objavila videosporočilo valižanske princese Kate Middleton.

Pojasnila je, da so testi po operaciji potrdili raka, zato se preventivno zdravi še s kemoterapijo. Med drugim je princesa prosila za razumevanje, saj da družina zdaj potrebuje čas in zasebnost, da bo lahko uspešno zaključila zdravljenje.

Takrat se je valižanska princesa popolnoma umaknila iz javnosti, po poročanju portala The Daily Beast, ki se sklicuje na vir blizu Kate in princa Williama, naj bi tako ostalo vse do konca leta.

“Princesin dnevnik je za letošnje leto prazen. Nič ni načrtovano, morda se do konca leta ne bo pojavila v javnosti,” je pojasnil vir za portal. A ta ne izključuje še kakšnega princesinega videosporočila, v katerem bi javnost obvestila, kako poteka zdravljenje.

S tem bi nekako pomirili razne teorije, ki se v zadnjem času znova pojavljajo. “Ključno zanjo je, da se izogne vsakršnemu stresu ali tesnobi in da se ukvarja le z izboljšanjem svojega zdravja,” portal navaja besede svojega vira.

Kate naj bi z družino prihodnji teden, ko so šolske počitnice, preživela na posestvu Sandringham na podeželju. Pridružili naj bi se jim tudi princesini starši. Princ William se je po ženini bolezni sicer vrnil k opravljanju nekaterih kraljevih dolžnosti, a bo v naslednjih tednih več časa posvetil svoji družini.

Kate Middleton
Foto: PROFIMEDIA

Princ in kralj Karel III. se namreč za nekaj časa umikata iz javnosti zaradi splošnih volitev, ki bodo v Veliki Britaniji potekale 4. julija. Kot so sporočili iz kraljeve palače, bosta za zdaj vse obveznosti preložila, saj ne želita odvračati pozornosti od volilne kampanje, piše revija People.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje