Recept: čokoladni mus z rumom

Magazin 01. Mar 202204:00 > 09:49 0 komentarjev
mus
PROFIMEDIA

Kremasta sladica za ljubitelje ruma.

Sestavine:

(za štiri osebe)

– 240 g temne čokolade

– 60 g masla

– 3 žlice skuhane kave

– 4 žlice ruma

– 4 večja jajca – ločite rumenjake in beljake

– 8 žlic sladkorja

– 240 ml sladke smetane

– ščepec soli

Priprava:

Čokolado stopite na pari z maslom in kavo. V stopljeno čokolado dodajte rum in pustite, da se malo ohladi.

Na pari stepite rumenjake in štiri žlice sladkorja. To dodajte stopljeni čokoladi.

Beljake in ščepec soli stepite v čvrst sneg in postopoma dodajte štiri žlice sladkorja. Počasi sneg dodajte čokoladni zmesi.

Stepite sladko smetano in dodajte v zmes. Vse počasi premešajte in vlijte v posode ter dajte v hladilnik.

Mus postrezite s smetano, naribano čokolado ali dodajte sadje po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!