Slavni igralec zaradi tveganja za Alzheimerjevo bolezen upočasnil igralski ritem

Magazin 11. Apr 202310:15
Chris Hemsworth
Profimedia

Bo priljubljeni "Thor" svojo kariero postavil na drugi tir? Igralec je dejal, da ga je spoznanje o visokem tveganju za Alzheimerjevo bolezen prisililo v nekatere življenjske spremembe.

Priljubljeni igralec Chris Hemsworth se je odločil, da bo nekoliko upočasnil ritem svoje igralske kariere. Izvedel je namreč, da je izpostavljen velikemu tveganju za razvoj Alzheimerjeve bolezni, zato bo zdravje postavil na prvo mesto.

V naslednjih mesecih sicer avstralskega igralca čaka vrsta zanimivih projektov, vključno z vlogo “Thora” v prihajajočem nadaljevanju Maščevalcev in nenaslovljenem biografskem filmu o Hulku Hoganu. Po tem obdobju pa naj bi igralec, kot so zapisali v Page Six, svojo igralsko kariero nekoliko upočasnil. Seznanil se je namreč z visokim tveganjem za Alzheimerjevo bolezen. Vendarle pa igralec verjame, da še ne gre razmišljati o koncu kariere.

V pogovoru za Vanity Fair je namreč zatrdil, da nikakor ne misli na upokojitev, a vir, ki ga navaja Page Six, je prepričan, da bo njegova kariera vendarle zaplula v to smer. 39-letni igralec je med snemanjem dokumentarne serije National Geographic in Disney+, imenovane Limitless, odkril, da ima visoko tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni. Že novembra je dal jasno vedeti, da ne gre za diagnozo, temveč le vedenje, da je veliko večja verjetnost, da se bo pri njem v prihodnosti razvila ta pogosta nevrodegenerativna bolezen.

”Večina se izogiba govorjenju o smrti,” je takrat dejal igralec, ki se zaveda, da ni načel prijetne teme v svetu slavnih. Ob tem je še dejal, da je verjetnost za razvoj bolezni pri njem od osem do desetkrat višja, to dejstvo pa je v njem sprožilo željo, da si vzame nekaj časa zase.

”Dokončal sem stvari, za katere sem že imel pogodbo,” je dejal in dodal, da namerava predvsem preživeti lep del prostega časa z otroki in soprogo ter si poenostaviti življenje.

Hemsworth ima z ženo Elso Pataky 3 otroke – 10-letno Indijo ter 9-letna dvojčka Tristana in Sasho.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.