Slovo pred odhodom v Liverpool orosilo oči razposajene množice (FOTO & VIDEO)

Magazin 25. Apr 202319:21 3 komentarji

Fantje iz skupine Joker Out so se pred odhodom na Evrovizijo poslovili od domačih oboževalcev. Na Novem trgu v Ljubljani je popoldne prekipevalo od mladostniške energije, ki je v en glas prepevala njihove uspešnice, med drugim pesem Carpe Diem, s katero Slovenija 11. maja stavi na uvrstitev v evrovizijski finale.

Da se bo skupina Joker Out pred odhodom v Liverpool poslovila od domače publike, so člani skupine napovedali že prejšnji teden. Po zelo intenzivni promociji na družbenih omrežjih je bilo pričakovano, da se bo na ljubljanskem Novem trgu zbrala množica njihovih oboževalcev, med katerimi so bili tako mlajši kot starejši. Čeprav je sprva kazalo, da vreme koncertu ne bo naklonjeno, saj so se nad prestolnico ves dan zgrinjali oblaki, pa je pozitivna energija pregnala pregovorno muhasto aprilsko vreme.

Ko so na oder stopili člani skupine Bojan Cvjetićanin, Jure Maček, Kris Guštin, Jan Peteh in Nace Jordan, je njihov prihod pospremilo glasno vzklikanje zabave željne množice. “Ljubljana, ali se slišimo,” je pozdravil pevec Cvjetićanin, že v naslednjem trenutku pa je v Ljubljani zadonelo v melodijah enega njihovih največjih hitov Umazane misli. Ker so številni v prvih vrstah besedilo znali na pamet, je pevec del pesmi prepustil kar publiki, ki s svojim prepevanjem v en glas skupine zagotovo ni razočarala. Tisti, ki so bili od odra nekoliko oddaljeni, pa so se veselo prepustili ritmu in zaplesali.

Joker Out Joker Out
Borut Živulović/BOBO
Joker Out Joker Out
Borut Živulović/BOBO
Joker Out Joker Out
Borut Živulović/BOBO
Joker Out Joker Out
Borut Živulović/BOBO
Joker Out Joker Out
Borut Živulović/BOBO
Joker Out Joker Out
Borut Živulović/BOBO
Joker Out Joker Out
Borut Živulović/BOBO

Šala na račun Hrvatov

V nadaljevanju nastopa so se zvrstile skladbe, kot so Katrina, Ne bi smel, Barve oceana, Plastika, Vem, da greš in Tokio. Skupina se je občinstvu, med katerim so nekateri tudi jokali, večkrat zahvalila. Koncertno dogajanje pa je pevec med drugim popestril s šalo na račun današnjega protestnega shoda kmetov in dejal, da so ”hrvaški predstavniki v Ljubljani zbrali vse traktorje”. S tem se je navezal na letošnje evrovizijske predstavnike Hrvaške Let 3, ki so si za zaščitni znak izbrali traktor, saj se v besedilu njihove pesmi Mama ŠČ! pogosto ponavlja fraza “Mama kupila traktora”.

Proti koncu nastopa so fantje oboževalcem povedali, da jih imajo radi in da se že veselijo vrnitve domov. Druženje pa so sklenili z evrovizijskim Carpe Diem. In prav ta skladba je – pričakovano – sprožila največ navdušenja na prizorišču. Šele ko se je množica zares dobro ogrela, so se fantje sicer poslovili, a so se kmalu vrnili, saj je publika vzklikala ”Joker Out, Joker Out”. Glasbena zasedba je odigrala še pesem Novi val in s tem dokončno zaključila zadnji domači nastop pred Liverpoolom.

“Super je bilo, še posebej ker smo jih pred njihovim odhodom imeli priložnost poslušati v Ljubljani,” po koncertu veselja ni skrivala Lia. Oboževalci so bili enotnega mnenja, da se bodo Joker Out uvrstili v veliki evrovizijski finale. “Imam upanje,” je povedala Dea. “Mislim, da je to ena boljših pesmi, ki smo jih poslali na Evrovizijo,” pa je dodala Mia. Kaj pa jim svetujeta pred odhodom na pot? “Da so takšni, kot so. Prijetni, zabavni. In naj uživajo na odru in naredijo šov tako kot danes,” sta sklenili.

Ne glede na to, ali bo Joker Out prepričal Evropejce, ostaja dejstvo, da so že osvojili srca slovenskih poslušalcev, ki vzhičenosti na Novem trgu v Ljubljani niso skrivali. Nas pa so spomnili na to, da je lepo biti mlad in razposajen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.