Recept: špinača iz pečice

Magazin 23. Jul. 202104:00
Delite:
Špinača iz pečice
Foto: PROFIMEDIA

Špinača v bešamel omaki iz pečice.

Sestavine:

– 1 kg špinače

Bešamel omaka:

– 40 ml olja (ali masla)

– 3 žlice moke

– 6 dcl mleka

– malo muškatnega oreščka

– sol, poper

Priprava:

Špinačo dobro operite in jo kuhajte nekaj minut. Nato jo precedite in jo pustite, da se ohladi. Ko se ohladi, jo nasekljajte na velike kose.

Bešamel omaka: na mali količini olja (ali masla) prepražite moko, pri tem pazite, da ostane bela in takoj dodajte mleko. Nenehno mešajte, dokler se ne zgosti in dodajte začimbe.

Umaknite omako s štedilnika in dodajte špinačo ter dobro premešajte. Dodajte tudi sir. Malo sira pustite za posip.

Ognjevarno posodo namažite z oljem in vanjo izlijte zmes iz špinače, bešamela in sira.

Posujte z ostankom sira in dajte v pečico za približno 20 minut, dokler sir ne dobi zlate barve.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar