Spanje v nogavicah ali brez? Ne le o temperaturi, to nekaj pove o vašem značaju

Magazin 31. Dec 202308:04 5 komentarjev
nogavice v postelji
Foro: PROFIMEDIA

Številni imate navado, da spite v nogavicah. Čeprav se morda zdi, da je to povezano s tem, da vas ponoči zebe v noge, pa strokovnjaki pravijo drugače – to je stvar vašega značaja.

Na svetu obstajata dve vrsti ljudi – tisti, ki spijo v nogavicah, in tisti, ki ne. Nekateri brez nogavic ne morejo spati, ker jih zebe, drugi pa ne morejo spati z njimi, ker jim je vroče. Mnogi so prepričani, da gre za navado, v resnici pa gre za stanje psihe in nima nobene zveze s toploto ali mrazom v prostoru, pravijo psihologi. In za to obstaja razlaga, poroča 24sata.

Tisti, ki spijo z nogavicami

Osebe, ki spijo z nogavicami, razvijejo to navado zato, ker čutijo mraz, čeprav prostor ni hladen. To je lahko povezano z različnimi fizičnimi vidiki, kot sta debelina kože in počasen metabolizem. Toda spanje v nogavicah je tudi odraz psihe. Ljudje, ki ne morejo spati brez nogavic, imajo običajno potrebo po zaščiti, radi se zadržujejo v udobnih prostorih in si vedno prizadevajo vzpostaviti globoke in zelo intimne odnose z drugimi. Po naravi so nežni, najsrečnejši so v objemu in jih ne moti, če svoj osebni prostor delijo z drugimi ljudmi.

Tisti, ki spijo brez nogavic

Spanje z nogavicami jim povzroča nelagodje in jim je prevroče, da bi zaspali. Fizično lahko to kaže na hiter metabolizem, dobro prekrvavitev in debelejšo kožo. Toda glede na njihovo psiho so takšne osebe zelo neodvisne in zaščitniške do drugih. Njihov osebni prostor jim veliko pomeni in z drugimi se bodo družili le takrat, ko se bodo tako počutili, torej ne vedno. So zelo pošteni in iskreni. Privlačijo jih izzivi in ​​naredili bodo vse za ljudi, ki jim je mar, samo da se bodo počutili dobro, še piše 24sata.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje