Stavros po težki diagnozi: Sumijo še na raka na želodcu. Trpim strašne bolečine

Magazin 23. Mar 202310:15
Jasmin Stavros
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Potem ko je hrvaški pevec Jasmin Stavros sporočil, da ima kostnega raka, se je glasbenik zdaj oglasil še iz bolnišnice. Za In magazin je iskreno spregovoril, kaj preživlja in kako poteka zdravljenje.

Včeraj je v javnosti odjeknila novica, da se hrvaški pevec Jasmin Stavros bori s kostnim rakom. Za hrvaški portal 24sata je 68-letni pevec povedal, da je v fazi boja za življenje. Glasbenik se je nato odzval tudi za In magazin in pojasnil podrobnosti zdravljenja.

“Trpim strašne bolečine, boli me hrbet. Hodim na obsevanja, ki so zelo boleča, zato moram ležati. Strašno boleče je, ampak zdržim vsaj tistih deset minut,” je povedal. Stavros je ob tem dodal, da so se njegove zdravstvene težave začele januarja. “Imel sem bolečine v želodcu in potem sem dobil razjedo na dvanajsterniku.” Po nujni operaciji v Karlovcu je glasbenik dobil še sepso, zato je na zdravljenju ostal 12 do 13 dni, preden je šel domov.

“Verjamem, da bo Bog uredil vse”

“Doma nisem zdržal bolečin, niso pa vedeli, kaj mi je. Zdaj sem šel šele čez drugo obsevanje, trajalo bo še vsaj šest dni, preden bomo vedeli, v kakšnem stanju sem. Sedaj čutim, da bom okreval, in vsi v bolnišnici – tako zdravniki kot medicinske sestre – se res trudijo,” je povedal pevec in dodal, “diagnoza je kostni rak, sumijo pa tudi na raka na želodcu. Upam, da to ni res, saj bi bilo to zame pogubno.”

Za omenjeni medij je glasbenik iskreno priznal, da ni pričakoval bolezni. V trenutnih okoliščinah pa mu zelo pomaga vera. “To je edina stvar. Vedno imam v roki rožni venec in ves dan molim. Žal mi je, saj sem imel načrtovanih veliko nastopov – celo dva ali tri vsak konec tedna. Vse sem moral odpovedati,” je še pojasnil za In magazin. Za konec je Jasmin Stavros poudaril, da ostaja optimist. “Verjamem, da bo Bog uredil vse.”

Kot smo poročali, Stavros že nekaj časa živi na podeželju, v miru in sožitju z naravo, znan je po zdravem življenju, zmerni prehrani in rednim ukvarjanjem s športom. Odkar se je leta 2008 preselil v mestece pri Jastrebarskem, z ženo Žarko uživa v dolgih sprehodih in delu po hiši. Pred leti je povedal, da vsak dan vstane ob devetih, igra tenis in telovadi. V Zagreb se je odpeljal le, če je imel obveznosti, drugače raje uživa na svežem zraku.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.