Ste se kdaj vprašali, kako so nastale nekatere vsem zelo znane pesmi?

Magazin 07. Mar 202315:15
Dolly Parton
Profimedia

Če vas zanima, kako oziroma zakaj so nastale nekatere od zelo znanih pesmi, lahko zdaj spoznate ozadje nekaterih od njih.

Someone Like You – Adele

Ta ogromna uspešnica naj bi govorila o koncu njene zveze s fotografom Alexom Sturrockom, čeprav tega ni nihče potrdil. Ne glede na to, kdo je bil v njunem odnosu lomilec srca, je Adele leta 2011 občinstvu v Royal Albert Hall povedala, da je imela šibko točko, ko je šlo zanj, in da se zdaj, ko sta v boljših odnosih, zelo rada spominja časa, ki sta ga preživela skupaj. “Fant, o katerem govori pesem, mi je spremenil življenje, bila sva zelo zaljubljena in zelo sva se zabavala. Bilo je sijajno, najin skupni čas … čeprav se je najin odnos končal z grenkim priokusom. Odpuščam mu.”

I Will Always Love You – Dolly Parton

Dolly Parton je pesem prvič napisala leta 1973 kot slovo od Porterja Wagonerja, ki je bil njen dolgoletni sodelavec in mentor. Takrat se je odločila zapustiti njihovo skupino v želji po solo karieri. Usoda je hotela, da je Kevin Costner želel, da jo Whitney Houston zapoje kot filmsko uspešnico The Bodyguard (Telesni stražar). Njena interpretacija pesmi kot balade je bila velika uspešnica in je podrla takratni rekord. Je Dolly to zmotilo? “Veliko ljudi reče: Oh, to je Whitneyjina pesem. In na to odgovorim: V redu, ona lahko dobi kredit, jaz hočem samo denar!” je povedala novinarki Katie Couric leta 2016. Pozneje je tudi razkrila, da je dobiček uporabila za izgradnjo poslovnega kompleksa v zgodovinskem črnem predelu Nashvilla v korist skupnosti.

Thank U, Next – Arianna Grande

In potem je tu še Ariana Grande, ki je pogumno razkrila vse svoje nekdanje strasti (Big Sean, Ricky Alvarez, pokojni Mac Miller in Pete Davidson) leta 2018 v pesmi Thank U, Next. Pevka je razkrila tudi, da je vse od njih opozorila, preden je pesem ugledala luč sveta.

Cry Me a River – Justin Timberlake

Le pogled na Britney Spears v videoposnetku in vsi smo vedeli, da pesem Cry Me a River govori o razpadu Timberlakovega razmerja s princeso popa. Čeprav Justin Timberlake ni nikoli priznal, da je napisal uspešnico o Britney, je ona priznala, da mu je dala zeleno luč, da jo ”uporabi” v videu, ne da bi poznala kontekst pesmi. “Poklical me je in kar naenkrat je rekel: In, mimogrede, ti si v videoposnetku, ki bo izšel. Ne skrbi, nič takega. Imela sem možnost reči ne, saj me je poklicala tudi založba, ali se s tem strinjam. Nisem rekla ne.” Nato je razkrila še, da če bi vedela, o čem govori videoposnetek, v to ne bi privolila. Leta pozneje se je zvezdnik opravičil, ker je razpad izkoristil za nadaljevanje kariere.

Perfect Illusion – Lady Gaga

Ljubezen Taylorja Kinneyja in Lady Gage je bila prava predstava, tako kot tisti ogromni zaročni prstan v obliki srca, ki ji ga je podaril. Par je začel hoditi leta 2011 in se zaročil leta 2015, a preden je začela snemati svoj uspešen film Zvezda je rojena, sta oznanila, da se razhajata. Kot vedno je svojo bolečino prelila na papir in napisala Perfect Illusion, ki jo je navdihnil igralec Chicago Fire. Čeprav ni neposredno rekla, da pesem govori o njem, je za E! News povedala: “Rekla bi le, da je glasbo na mojem albumu in tudi na vseh drugih mojih albumih navdihnilo moje osebno življenje”

Dear John – Taylor Swift

Taylor Swift ni nikoli potrdila, da pesem govori o Johnu Mayerju, vendar je bil on zagotovo tega mnenja. Za Rolling Stone je priznal, da je pesem vzel osebno in da mu ni bila všeč. “Zaradi tega sem se počutil grozno,” je povedal za revijo. “Tega si nisem zaslužil. Zdaj sem precej dober pri prevzemanju odgovornosti in nikoli nisem naredil ničesar, da bi si to zaslužil. Z njene strani je bila to res grda poteza.”

My Dear Melancholy – The Weeknd

The Weeknd komaj kaj pove o svoji glasbi, kaj šele o svojih romantičnih zvezah, tako da, ko je vsaj namignil oz. navidezno potrdil, da pesem govori o Seleni Gomez, je bila javnost navdušena. V Kanadi rojeni pevec s pravim imenom Abel Tesfaye je z nekdanjo Disneyjevo zvezdo hodil leta 2017.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.