Stilisti razkrivajo: taki rokavi na obleki lahko optično stanjšajo vaše roke

Magazin 07. Jun 202215:45 0 komentarjev
rokavi na obleki, tanjše roke
Profimedia

Stilisti so mnenja, da gre za najbolj podcenjen trik modnega sveta, ki bi ga morala poznati vsaka ženska - pa jo le redke. Oblika rokavov na vaši obleki ali majici lahko namreč znatno vpliva na vaš videz.

Se včasih pogledate v ogledalu in nekaj ne deluje popolnoma, ampak ne morete določiti točno kaj? Čevlji se lepo podajo k obleki, izrez ovratnika lepo poudari vaša ramena, pas poudari vašo silhueto in barva celotnega videza vam je pisana na kožo – dobesedno! Vse je v najlepšem redu, razen enega detajla, ki ga pri oblačenju zelo pogosto spregledamo. Modni stilisti opozarjajo in razkrivajo najbolj podcenjen modni trik, ki v hipu spremeni videz – izbiro pravilnega stila in dolžino rokavov.

rokavi na obleki, tanjše roke
Profimedia

Pri izbiri oblačil bodite pozorni na dolžino in obliko rokavov, saj lahko ti poudarijo različne dele telesa in bodisi naredijo roke optično vitkejše ali debelejše. Majice s kratkimi rokavi, ki se končajo na nadlakti, bodo poudarile predel prsnega koša. Zgornji del z dolgimi rokavi, ki se končajo na zapestju, bodo poudarili boke. Če želite, da bi bile vaše roke videti vitkejše, poskusite s “peplum” oz. zvončastimi rokavi, ki se končajo okoli komolca.

rokavi na obleki, tanjše roke
Profimedia

Če bi bili radi na splošno videti nekoliko vitkejši, izberite zgornje dele z ozkimi naramnicami. Ta stil pa ne bo deloval, če imate naravno nekoliko močnejše roke. V tem primeru raje izberite stil kimono rokavov, rokavov z naborki oz. zvončaste oblike, peplum rokave, plapolajoče rokave in škofovske rokave. Najprimernejša dolžina za to je do komolca ali nekaj centimetrov nad komolcem, seveda pa lahko izberete tudi dolge rokave, ki povsem zakrijejo roke.

rokavi na obleki, tanjše roke
Profimedia

Glede na to, kateri del telesa želite poudariti – zgornji del, pas ali boke – izberite primerno dolžino rokavov in bodite seveda pozorni na to, da nekateri omenjeni stili roke še bolj podarijo oz. jih naredijo optično močnejše. Zdaj ko poznate skrivnost najboljših stilistov, pa lahko še v praksi preverite, kako deluje na vaši postavi, da boste točno vedeli, katera oblačila vam najlepše pristajajo in katera lahko podarite naprej.

rokavi na obleki, tanjše roke
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!