Superjahta: pet bazenov in kino na prostem

Magazin 29. Avg. 202116:13 > 18:473 komentarji
Delite:
Jahta 1
Foto: Gill Schmid Design/CNN

Če ste mislili, da ste videli in prebrali že vse o inovativnih luksuznih superjahtah, vas bo ta novi hibridni koncept prepričal, da se motite.

Ne le da ima 65-metrska jahta edinstveno zunanjost, sestavljeno iz ogromnih sten odsevnega stekla, pohvali se lahko tudi s petimi bazeni, vključno z neskončnim bazenom s steklenim dnom, in kinom na prostem.

Plovilo, ki ga je oblikoval newyorški studio Gill Schmid Design v sodelovanju z Lateral Naval Architects, bo opremljeno z revolucionarnim pogonskim sistemom E-Hybrid, katerega glavni vir energije so baterije.

Notranjost plovila sestavljajo veliki odprti prostori, ki se lahko spreminjajo in ponujajo svobodo in prilagodljivost potnikom – kot “transformerje v arhitekturnem kontekstu”.

Koncept SEE sprejme 14 gostov in do 17 članov posadke ter ponuja dih jemajoče vsebine.

Salon na sprednjem delu palube ima 3D kino na prostem z velikim izvlečnim steklenim elementom, ki ob umikanju prostor spremeni v ogromno teraso s pogledom na ocean.

Za goste sta na voljo tudi spa in wellness, ki vključuje savno, parno kopel in masažno kad, pa tudi studio za jogo, klub in igralnico.

Vgrajena kuhinja je bila narejena z mislijo na skupne obroke in vsebuje kuharsko mizo, fermentacijsko komoro, laboratorij za gobe, pult za suši in bar.

“Dizajn temelji na ideji podobno misleče skupnosti – družine ali prijateljev, ki želijo uživati v potovanju in sproščenem vzdušju doživeti naravo in okolje,” so povedali pri podjetju Gill Schmid Design.

Z možnostjo doseganja hitrosti največ 16 vozlov in ocenjenega dosega 3.750 navtičnih milj bo plovilo opremljeno z baterijami, ki ga lahko napajajo šest do osem ur, ko je usidrano, in omogočajo do tri ure tihega križarjenja. Vsebovalo bo tudi dizelske motorje, ki so narejeni za polnjenje baterij.

Oblikovalci pravijo, da je za jahto veliko povpraševanja. Za izdelavo SEE pa bi potrebovali približno tri leta.

Marca je oblikovalski studio predstavil Twin, ki je bil narejen v sodelovanju z nemškim graditeljem Dörries Yachts:  raziskovalno ladjo in plovilo za mrzle in ledene vode.

Hkrati je rimski Lazzarini Design Studio julija začel projekt Saturnia, izdelavo 100-metrskega plovila, ki je v celoti izdelano iz suhih ogljikovih vlaken in opremljeno z lastno ladjedelnico.

Komentari

Vaš komentar