Ta nadvse zanimiv modni dodatek je glavni trend zimske ulične mode

Magazin 01. Dec 202113:15 0 komentarjev
moda
Profimedia

Navadne kape in zimska pokrivala bomo letos zamenjali z drznejšim dodatkom. Prihajajo puhasti klobuki.

To zimo bomo oboževali puhaste plašče in puloverje, po nareku modnih deklet pa tudi puhaste klobuke. Ta živahen trend je v ulični modi zaživel že lansko zimo, v letošnji sezoni pa postaja eden izmed glavnih trendov modnih dodatkov. Puhast klobuk je zimska, toplejša različica t. i. “bucket” klobukov – takšnih, si se tesno prilegajo glavi – s krajšim robom pa predstavlja nosljivo različico ribiškega klobuka. Zaradi toplega materiala je odlična zamenjava za klasično kapo, ki hkrati izraža drznost in modno ozaveščenost.

V letošnji zimski sezoni je v ospredju vnašanje barv v monokromatske stajlinge, kar lahko dosežemo z izbiro živobarvnih modnih dodatkov. Puhast klobuk v živahnejših barvah je tako lahko inovativna popestritev enobarvnih videzov za letošnjo zimo.

klobuk
Profimedia

Kako puhast klobuk kombinirajo zvezdnice?

Gigi Hadid je s svojimi stajlingi v zadnjem mesecu pokazala, da kljub vpadljivosti puhast klobuk deluje v vseh situacijah. Kombinirala ga je s klasičnim usnjenim suknjičem in s tem popestrila poslovni videz, njen najljubši dodatek pa je tudi pri sestavljanju bolj sproščenih stajlingov za potovanja. Prav tako je pokazala, da je tak klobuk lahko povsem vsakdanji modni dodatek. Z izbiro klobuka v nevtralnem odtenku je lahko kljub drznemu materialu odlična zamenjava za enostavno kapo.

klobuk
Profimedia

Poleg Gigi Hadid, trend obožuje tudi njena sestra Bella Hadid. Manekenka klobuk rada postavlja v središče videza. Prav tako je predstavila drznejše različice klobuka, ki puhast material postavljajo v ekstreme.

Oboževalke puhastega klobuka so tudi Dua Lipa, Kim Kardashian in Rihanna. Te zvezdnice slovijo po modnem eksperimentiranju, s spretnim vnašanjem tega pokrivala pa dokazujejo, da je ta trend primeren za vsako modno navdušenko.

moda
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!