Tenorist Andrea Bocelli nagovoril slovensko občinstvo

Magazin 07. Jun 202209:45 0 komentarjev
Andrea Bocelli
Giovanni De Sandre

Priljubljeni tenorist bo 8. oktobra 2022 nastopil v Stožicah, kjer bo izvedel najbolj znane operne arije in svoje največje uspešnice, vse v znamenju umetnikovega večnega navdiha – ljubezni.

Čeprav se ime Andree Bocellija (63) že od samih začetkov njegove kariere povezuje z vrhunskimi vokalnimi sposobnostmi, svojevrstno barvo glasu in brezhibno glasbeno-scensko produkcijo, ljubitelji glasbe še zmeraj vsak njegov koncert pričakujejo z enakim navdušenjem. Posebej za slovensko občinstvo pa je povedal: “Srečen sem, ker se po dolgem času vračam v Ljubljano, in to na zame prav poseben dan – 8. oktober je namreč rojstni dan mojega sina. Ob tej priložnosti se bom še zlasti potrudil občinstvo nagovoriti z najlepšo glasbo. Res se veselim, da se bomo ponovno srečali. Kmalu!”

Andrea Bocelli, Veronica Berti
Profimedia – Andrea Bocelli s soprogo Veronico Berti

Andrea Bocelli, ki izhaja iz italijanske Toskane, je na pot slave stopil leta 1992 z nastopom na sanremskem festivalu. Kmalu je sledila prva velika vloga v Verdijevi operi Macbeth, največja prelomnica pa je bila pesem Con te partiro, katere priredba v duetu s svetovno znano sopranistko Sarah Brightman (61) je leta 1996 zasedla vrh glasbenih lestvic in sčasoma postala ena najpopularnejših pesmi vseh časov. S svojo bogato diskografijo in številnimi priznanji stroke Bocelli že tri desetletja suvereno kraljuje v svetu glasbe.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!