To so bila zlata pravila prehrane princese Diane

Magazin 26. Apr 202311:15
Princesa Diana
Profimedia

Princesa Diana je bila velika zagovornica zdravega prehranjevanja, ki je le redko grešila s sladkarijami, in rezultati so bili seveda odlični.

Pokojna princesa Diana je bila znana po zdravih prehranjevalnih navadah in zavezanosti uravnoteženi prehrani. Rada je jedla svežo in neprocesirano hrano, v svoje obroke je pogosto vključevala sadje, zelenjavo in pusto meso, izogibala pa se je glutenu, mlečnim izdelkom in sladkorju.

Eden od njenih nekdanjih kuharjev, Darren McGrady, je v intervjujih in v svoji knjigi Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen spregovoril o njenih prehranjevalnih navadah. Omenil je, da je Diana uživala v zdravi hrani, kot so kuhan piščanec z zeleno solato, polnjene paprike in sveže sadje. Prav tako je McGrady dejal, da je bila Diana navdušena nad vegetarijanskimi jedmi in ga je pogosto prosila, naj jih pripravi zanjo.

Princesa Diana
Profimedia

Večkrat je o njenih prehranjevalnih navadah spregovorila tudi njena osebna trenerka, Jenni Rivett.

V intervjuju za Women’s Health je Rivett razkrila, da je bila Diana zavezana ohranjanju telesne pripravljenosti in je pogosto izvajala kardio treninge in treninge za moč.

Jenni je prav tako v intervjuju omenila, da je Diana včasih za zajtrk popila smuti, narejen iz svežega sadja, jogurta in beljakovinskega prahu.

Poleg zdrave prehrane pa je oboževala tudi tek, plavanje in fitnes. Želela si je, da bi s svojim zgledom pri številnih vzbudila zanimanje za bolj zdrav življenjski stil, in zdi se, da ji je to tudi uspelo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.