To so priljubljeni zvezdniki, ki imajo svoje linije oblačil in dodatkov

Magazin 30. Jan 202314:15
zvezdniške modne znamke
Profimedia

Svetovno priljubljeni zvezdniki vse pogosteje izkoriščajo svojo slavo za podjetniške podvige, med katerimi je ogromno takih, ki se podajo v modne vode. Zbrali smo zvezdnike, ki imajo svoje znamke modnih oblačil in dodatkov.

Rihanna – Savage X Fenty
Glasbenica, ki redno podira meje, je leta 2017 ustanovila kozmetično podjetje Fenty Beauty, ki se je leto dni pozneje razširilo na linijo spodnjega perila in nato še športne kose oblačil. ”Preden je bila BadGalRiRi, je bila Robyn Rihanna Fenty deklica na Barbadosu, ki jo je prevzela mamina šminka,” piše na spletni strani Fenty Beauty.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Emily Ratajkowski – Inamorata
Manekenka, igralka, avtorica in vplivnica je leta 2017 lansirala znamko kopalk Inamorata. Od takrat je Emily linijo razširila še na oblačila in modne dodatke. Drzne kolekcije, ki se pogosto razprodajo v 24 urah, so imele veliko vlogo pri tem, da je Ratajkowski leta 2020 pristala na Forbesovem seznamu 30 Under 30.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Sarah Jessica Parker – SJP

Potem ko so nas zaradi uspeha serije Seks v mestu in modnega stila glavne junakinje popolnoma obsedli čevlji, ni bilo presenečenje, da se je Sarah Jessica Parker odločila lansirati lastno kolekcijo. V večini gre seveda za pregrešno lepe salonarje, ki spominjajo na estetiko Manola Blahnika, in čevlje, ki združujejo tako okus Carrie kot Sarah.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Kim Kardashian – SKIMS
Čeprav se Kim pogosto znajde na udaru kritik zaradi nekaterih svojih odločitev, ki zadevajo njeno osebno življenje, pa nihče ne more zanikati uspešnosti njene znamke Skims. Ta ponuja seksi, udobna, teksturno čudovita in sodobna oblačila za dom in spodnje perilo, še zlasti tako, ki oblikuje postavo. Ta je osrednji del njenih kampanj, zato ni presenetljivo, da je sama kar najboljša reklama.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Reese Witherspoon – Draper James
Igralka je ustanovila Draper James v čast pokojnim starim staršem: ”To podjetje sem ustanovila, da bi počastila svojo južnjaško dediščino in še zlasti svoje stare starše, ki so imeli in še vedno imajo največji vpliv na moje življenje.” Leta 2019 je bila za vodjo oblikovanja imenovana Kathryn Sukey, potem ko je ustvarjala pri Coach in Kate Spade.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Kate Hudson – Fabletics
Simpatična igralka je oktobra 2013 soustanovila Fabletics, danes priljubljeno znamko športnih izdelkov za prosti čas. Na trgu je na desetine športnih podjetij z različnimi cenovnimi razredi, estetiko ter ciljno demografijo, a ”tisto”, kar odlikuje Fabletics, je Kate Hudson, ki je blagovno znamko prepojila z lastno zvezdniško podobo.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Drake – OVO

Drakova znamka October Very Own (stilizirana kot OVO) je vgrajena v vse, kar počne 36-letnik, njegova ogromna baza oboževalcev pa kupi vse, kar glasbenik izda. Ime znamke je navdihnil 24. oktober, rojstni datum štirikratnega dobitnika grammyja, sicer pa gre za zelo urbana oblačila, ki jih navdihuje rojstni Toronto. OVO pogosto sodeluje tudi z drugimi znamkami, med njimi je na primer posebna kolekcija Playboy.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Victoria Beckham – Victoria Beckham
Tako kot je David Beckham sinonim za nogomet, je Victoria Beckham sinonim za modo. Nekdanja spajsica ima že od leta 2008 istoimensko linijo vrhunskih oblačil, imperiju pa je konec leta 2019 dodala še lepotno linijo. Znamka večinoma vključuje brezčasne elegantne kose in je med poplavo zvezdniških kolekcij gotovo med najbolj cenjenimi.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Gwyneth Paltrow – G Label
Gwyneth Paltrow je zdaj morda bolj znana po Goopu kot po svoji igralski karieri, kar zagotovo nekaj pove. O njeni blagovni znamki življenjskega sloga se običajno govori zaradi odkritega pristopa do zdravja in dobrega počutja, vendar pa Goopova spletna stran vsebuje tudi oblačila – vključno z izbranimi kosi G. Label, ki ciljajo na razkošni trg.

zvezdniške modne znamke
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.